Εταιρία | Ιστορικό

Το όνομα Κοσμίδης είναι συνδεδεμένο εδώ και χρόνια με την εξυπηρέτηση και την ποιότητα. Αναλαμβάνει για το συμφέρον των πελατών της, την μελέτη σκοπιμότητας για την οικονομικότερη λύση στην τελειότερη ποιότητα.

Με εξειδικευμένο προσωπικό, έγκυρη και έγκαιρη εξυπηρέτηση, πλήρη γκάμα ανταλλακτικών και αναλωσίμων. Καθώς εκτός των άλλων μπορεί να αναλάβει την Μεταφορά, την Τοποθέτηση, την Εγκατάσταση και την Εκμάθηση του μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και των παρελκόμενων τους  με ίδια μέσα.

Η εταιρία ΚΟΣΜΙΔΗΣ ιδρύθηκε από τον κ. Κοσμίδη Κοσμά το 1974 με έδρα την Θεσσαλονίκη και σκοπό τις εισαγωγές και την διακίνηση Χημικών και Βοηθητικών Προϊόντων για Στεγμοκαθαριστήρια, Πλυντήρια, Σιδερωτήρια, εργαστήρια Γούνας & Δερμάτινων.

Η γνώση των αναγκών της αγοράς την οδήγησε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην εισαγωγή και την εμπορία Καινούργιων και Μεταχειρισμένων (πλήρης ανακατασκευή) επαγγελματικών μηχανημάτων, στον κλάδο του ιματισμού, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην συντήρηση μετά από την πώληση (After Sale Service).

Το 1997, εφόσον  είχε δημιουργηθεί η ανάλογη υποδομή,  όσον αφορά στον εξοπλισμό σε μηχανήματα, αναλώσιμα, ανταλλακτικά και ανθρώπινο δυναμικό, άρχισε η δραστηριοποίηση της εταιρείας, στον εξοπλισμό Ξενοδοχειακών, Νοσοκομειακών και Στρατιωτικών μονάδων, εξασφαλίζοντας συνεργασίες μεγάλων οίκων της Ιταλίας και της Γερμανίας.

Η εταιρεία ΚΟΣΜΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε. δημιούργησε ένα ΄΄καθετοποιημένο σύστημα΄΄ διαθέτοντας ολοκληρωμένες λύσεις στον εξοπλισμό μηχανημάτων, τεχνικής υποστήριξης, συστημάτων πλύσεων, ανταλλακτικών και αναλώσιμων προϊόντων σε Στεγνοκαθαριστήρια - Πλυντήρια – Σιδερωτήρια – Ξενοδοχεία – Στρατιωτικές & Νοσοκομειακές μονάδες.

Προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει, έχει ως απώτερο στόχο και φιλοσοφία της την σωστότερη αντιμετώπιση & εξυπηρέτηση των πελατών της.

Σήμερα, η καταξιωμένη θέση της στην Ελληνική αγορά, η εμπειρία των χρόνων που πέρασαν και η ανοδική της πορεία, την οδήγησαν στην μετεγκατάσταση της, στης νέες της ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, περιοχή Λαγυνά Θεσσαλονίκης. Οι εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν είναι 2.500τμ. και εμπεριέχουν όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας, εκθεσιακός και συνεδριακός χώρος, αποθηκευτική χώροι (μηχανήματα – ανταλλακτικά – αναλώσιμα), γραφεία και πλήρες οργανωμένο συνεργείο.

Ορισμένες από τις μεγάλες εταιρείες που αντιπροσωπεύει για την Ελληνική αγορά είναι: στα αναλώσιμα, απορρυπαντικά – χημικά SEITZ GmbH, MEVO, OLIN, SAFECHEM Europe GmbH - σε πλυντήρια στεγνού, πλυντήρια νερού – Στεγνωτήρια – Κυλίνδρους, Σιδερωτικά, Αλυσίδες μεταφοράς ρούχων και μηχανών Συσκευασίας ρούχων, αντίστοιχα, - UNIONSUPREMA, IMESA S.p.A., ROTONDI GROUP, NWT GmbH, M.B., DUEFFE, A.C.S., όλα τα μηχανήματα και τα αναλώσιμα είναι πιστοποιημένα και πληρούν τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν κατακλείδι η εταιρεία ΚΟΣΜΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε. είναι μια από τις λίγες εταιρείες στον κλάδο που μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη.

Copyright © 2011 ΚΟΣΜΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε. All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.